Vänsterns Wåg avundsjuk på oss

Dagens Arena 4 maj, 2016
Dagens Arena 4 maj, 2016

Hur två privatpersoner kan hota etablissemanget genom folkbildning, manifestationer och idogt gnabbade i sociala medier kan man läsa om i vänstertidskriften Dagens Arena 4 maj, 2016.

Där beskriver Mathias Wåg under rubriken ”Riddarna av Onda Bordet” hur  jag och Roger Salle Sahlström driver på diskussioner om invandring och islam, politiskt korrekthet och aktivism.

Analysen är att vi är rasister och högerextremister, vilket får stå för honom.

Några sakfel måste dock påpekas:

  1. Roger bor inte längre på mitt köksgolv, vilket faktiskt framgick i av mitt inlägg i Expressen före jul.
  2. Wåg kallar Mona Walter för ”kontroversiella muslimska »avhopparen« Mona Walter”. Menar han att hon fortfarande är muslim och inte hoppat av?  Se denna video och bedöm själv.
  3. Jag har varit medlem av VPK 1977- 1986, V 1991-2000, S 2002-2007 och FP 2007-2012. Inte i något parti har jag blivit utesluten eller gjort mig omöjlig. Tvärtom beklagade sig Johan Lönnroth, vice ordf i Vänsterpartiet 2000, att jag valde att lämna partiet. Vi hade mycket gemensamt som sk förnyare, se video.
  4. Vad som skedde på Sergels Torg kvällen den 29 januari 2016 är inte klarlagt och vad Wåg påstår om huliganer och nyfascister som jagar mörkhyade verkar taget ur luften.  Se brittiska Daily Mail.

Matihas Wåg har tidigare kommenterat mina föredrag på Södermalm  2015 där han lyssnat på vanligt folks vrede, dock utan att förstå dem. Han verkar dock intresserad av vad jag har för mig och intervjuade mig för anarkisttidskriften Brand.

Hans analys av oss bygger på samma tradiga retorik som Expo och hans arbetsgivare Researchgruppen använder: Vi är de nya fascisterna, obotliga rasister osv. Det är för lågt. Wågs kollega Håkan A. Bengtsson, chef för Dagens Arena, kan heller inte lyfta sig längre än att jag varit ”vänsterextremist” som nu blivit ”högerextremist”. Se hans krönika om mig som en 2000-talets Nils Flyg.

Nej någon ”vänsterextremist” var jag inte, även om jag intresserade mig för sk autonom marxism, dock på ett akademiskt plan. Som ordförande i Vänsterpartiet Uppsala och med förtroendeuppdrag i kulturnämnden är man knappast extremist.

Och inte heller nu är jag som sagt högerextremist. Men Wåg själv, vad är han?

Jo, han är för det första en skicklig spinndoktor och vänsterorganisatör. Se Rebecca Weidmo Uvells gräv om hans aktivism som sträcker sig långt in i den byråkratiska arbetarrörelsen, sosseriet alltså. Se hennes bild på hur Wåg iscensätter sin aktivism:

MW

 

 

 

 

 

En mening räcker från Uvells text för att förklara skillnaden mellan Wågs sk aktivism/astroturfing och min och Salles:

”Astroturfing innebär just att en lobby-organisation i hemlighet lajvar gräsrötter i syfte att bilda opinion för något. Precis som alltså ‘Allt åt alla’ och alla deras vänner gör. I själva verket är de hitte-på-gräsrötter. ”

Wåg samarbetar inte bara med de socialdemokratiska rika korporationerna och medieetablissemanget, han är en del av dem.

2013 gjorde hans grupp Researchgruppen en hat- och hotkampanj mot anonyma kommentatorer på nätet tillsammans med Expressen, för vilket de fick Guldspaden 2014 – medieetablissemangets hedersmedalj.

Researchgruppen har haft fast samarbete med Piscatus, Robert Aschbergs förföljelseföretag m fl etablerade kampanjföretag. Se min bloggpost 2014 och mer på Ola Sandstigs gräv från 2015.

Mathias  Wåg arbetar på uppdrag av Dagens Arena som ägs av LO  m fl  (se styrelsen) och åt Expressen som ägs av Bonniers, hans aktiviteter får pengar och stöd av socialdemokratins egna organisationer, han stöttas av Aftonbladet som ägs av Schibsted och så vidare.  Ändå har han mage att skälla på mig och Salle för att vi påstår oss vara en del av folket.

”Det är klassisk populism, folket mot eliten,” skriver han ironiskt om våra medieaktioner och manifestationer. Ja, till skillnad från vad han gör med ABF, Hyresgästföreningen och Thomas Mattsson på Expressen, så har vi vanligt folk med oss. Två idealister utan pengar som sliter i en tvåa har gett Wåg och hans gelikar skrämselhicka. Det är bra. Vi har många bakom oss och de är inte välbetalda sossebyråkrater.

Jag som ändå har 25 års vänsteraktivism bakom mig kan med fog hävda att de som stöder oss är folket, och de som stöder Wåg är eliten. Därför är han så hätsk, så avundsjuk på oss.

Det är rätt att göra uppror.

DSC_0431Inplanerade möten framöver

Vad jag gör och behöver

Annons

6 reaktioner till “Vänsterns Wåg avundsjuk på oss”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s