Böcker/Books

Publications in English

Kommunitarism- en antologi om individualism och gemenskap i moral, politik och filosofi. Åtta översatta uppsatser av de amerikanska filosoferna Taylor, Rawls m fl. 2013l Adlibris och Bokus. Utdrag. Recension

Sverige 2020. Från extremt experiment till normal nation. 2013. Utdrag. Köpställen. Bokus och Adlibris. Ebok. Recension och en till

The Swedish Story. From extreme experiment to normal nation. 2013. Utdrag. Sales/Köpställen Recension/Review. Another review.

Sara Sarasvati. An Indo-Swedish story. Utdrag. 2013 Sales/Köpställen. Recension.

Framtidsmannen – en roman om Sverige 2013-2023. 2014. Beställ tryckt bok här från Adlibris eller ebok. Recension

Philosophy papers from Aristotle to Rorty. 2014. Presentation på engelska/ In English.

Pedagogik och polemik. 2017. Texter 1983- 2016 om förskola, skola, högre utbildning och folkbildning. Beställ tryckt bok direkt av mig, köp den på Amazon/Adlibris/Bokus eller ladda ned här. Utdrag

Livsvatten – sex fack- och skönlitterära texter. 2017. Amazon Adlibris Bokus

Ett förhastat liv. Självbiografi. 2018 Adlibris Bokus

Tryckt och otryckt. Texter 1978 – 2018. 2018. Publit

Skandinavisk kulturkamp. 2020. Vulkan

Samhällsgemenskap. Fyra texter. 2022. Ebok Amazon Print (längre än eboken)

13 reaktioner till “Böcker/Books”

 1. Kan någon förklara lite mer ingående vad boken handlar om, jag har uppriktigt inte sagt förstått av den här hemsidan. Jag betraktar mig som i vart fall normalbegåvad. 😉

 2. Som gammal skollärare kan jag intyga att boken är mycket vederhäftig. Boken kan fungera som läromedel för att förstå vårt land.

  1. Den skulle även fungera som den bästa lärobok man har på den statliga rektorsutbildningen och det inte bara det som direkt berör skolan.

 3. Hej Jan,
  Jag har läst boken Sverige 2020… Den är fantastiskt välskriven och man undrar hur det kan vara möjligt att fullständigt vanvett och galenskap tagit över debatten. Speciellt intressant för mig var skolavsnitten med min bakgrund därifrån. Även jag har sett hur organiserade gäng mobbar, hotar elever, lärare, personal, tvingar andra elever att stjäla och göra en massa destruktiva handlingar. Och den förälder som försöker få sitt barn ”tillbaka” har inte en chans, för gangstergängets metoder skrämmer vem som helst till underkastelse och tystnad. Studiemotiverade elever slutar och det är i stort sett omöjligt att rekrytera nya, för vem vill mobbas och riskera att misshandlas för att man vägrar att gå gängets ärenden? Samma sak med lärare som tar den lätta vägen att ”vika” ner sig, rycka på axlarna och titta åt ett annat håll. Det är förståeligt då det inte finns något lagstöd för att effektivt sätta stopp för gängets och dessa individers härjningar. I vissa fall blir det en timmes kvarsittning och ytterligare en timme för att man inte kom på den första, vilket man också struntar i. I värsta fall blir det ett nytt pratmöte med soc och jag vet av egen erfarenhet att man ofta lärt sig vad man ska säga och soc har rehabiliterat ett gangsteryngel. Tror man.

  Är det konstigt att Rosengårdsskolan tvingades stänga? Varför förnedrar Janne Josefsson, på uppdrag granskning, politikern att be ELEVERNA om ursäkt för dåliga betyg? Det är på en helt annan nivå som ansvaret ska utkrävas – nämligen där lagar stiftas.

  Angående afro-amerikansk s k ”gangsta-rap” har den ju ett budskap som inte hör hemma i vare sig skolan eller i ett civiliserat samhälle. Intressant att vi har exakt samma uppfattning härvidlag och det vore konstigt om inte den absolut övervägande majoriteten av föräldrar också tycker det.

  Så här skriver Wikipedia om det:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gangsta_rap#cite_note-rap.2C_race.2C_and_censorship-4
  The subject matter inherent in gangsta rap has caused a great deal of controversy. Criticism has come from both left wing and right wing commentators, as well as religious leaders, who have accused the genre of promoting crime, serial killing, violence, profanity, sex addiction,homophobia, racism, promiscuity, misogyny, rape, street gangs, drive-by shootings, vandalism, thievery, drug dealing, alcohol abuse,substance abuse, disregarding law enforcement, materialism, and narcissism. The White House administrations of both George Bush senior and Bill Clinton criticized the genre. [4]
  Philips, Chuck (July 19, 1992). ”COVER STORY : The Uncivil War : The battle between the Establishment and supporters of rap music reopens old wounds of race and class”. LA Times. Retrieved 2 January 2014.

  Så hur kan det vara möjligt att en skola tar in det som en ”musiklinje”?

  Angående elever med en s k neuropsykiatrisk diagnos (ADHD, DAMP, ADD..) finns ju en uppfattning att man ska ”inkludera i stället för att exkludera” för ”forskning” har ju visat att man får bättre resultat då. Det är ju då lite märkligt när man själv observerar att det inte är på det sättet, utan att det fullständiga kaoset sprider sig i klassrummet. Lärarna har inte fått lära sig att hantera vare sig vanligt ledarskap eller hur barn med diagnoser fungerar. En dröm vore att man såg till varje barns bästa i stället för till någon ”forskares” mycket tveksamma slutsatser, som nu dessutom har stöd i skollagen (2010:800) och genomsyrar skolan. Är det konstigt att vi rasar i PISA så länge detta vanvett får fortgå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

%d bloggare gillar detta: