Intervjuad om Vänsterpartiet år 2001

JSjljV

I denna intervju  (23 min in  klippet) med den liberala redaktören Susanna Popova och Peter Olsson vid den ned nu nedlagda tidskriften Moderna Tider, samtalade vi om Vänsterpartiets inre stridigheter. Jag stod  begrepp att lämna partiet som jag förutsåg skulle delas i en  reformvänlig del (förnyarna med Johan Lönnroth och Gudrun Schyman) och en konservativ (Lars Ohly, Mats Einarsson, Kalle Larsson).

Så skedde inte utan det senare mer traditionella gänget vann. Själv ser jag idag annorlunda på förnyarna som tyvärr kan ha varit för influerade av identitetspolitik och postmodernism, liksom jag då för 15 år sedan. Pinsamt? Javisst men ett stycke personlig samtidshistoria.

 

7 reaktioner till “Intervjuad om Vänsterpartiet år 2001”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s