Den kommande auktoritära regimen

Pendeln som svängt till vänster sedan 1968 är på full fart ut till höger, snabbare än folk och politiker uppfattar. Denna pendels hastighet ökar högerut och kan sluta med ett auktoritärt maktövertagande inom 8 år, låt vara demokratiskt valt 2026.

Tills dess måste de större partierna, SD, S och M, förmås att tala med varandra som Widar Andersson skrev nyligen i Folkbladet (S) :

”S stora möjlighet att hålla sig kvar som ett relevant parti är att ärligt och kunskapsunderbyggt bjuda in andra partier – framförallt M och SD – till överläggningar om tunga problem som skolresultaten, tryggheten i socialförsäkringar/pensioner, bostadsfinansieringen, gängkriminaliteten och sjukvårdsbristerna.”

Dock tror jag att han är för optimistisk om socialdemokratins möjligheter att stanna kvar som ett relevant parti. S kommer få under 25 % i år och SD långt över. Därmed har isen brutits och möjligheter uppstått att reda upp inte bara i migrations- och integrationspolitiken utan i den hotande statsfinansiella krisen, kommunernas skulder, vårdens köer, försvaret, skolan, se Widar Anderssons lista.

Ansvaret vilar tungt på M och S, och i någon mån på de partier som blir kvar i riksdagen efter 9 september, C och L. V går inte att ta på allvar i detta prekära läge som kommer innebära att lotsa så mycket av SD:s politik igenom riksdagen utan att någon märker det. S och M har redan till hälften accepterat SD:s program och verklighetsbeskrivning. Men de kommer inte ge SD det reella inflytande som partiet förtjänar.

Tiden till 2022 är avgörande. Antingen får SD igenom det mest nödvändiga och landet kan andas ut eller så vågar de andra partierna inte göra så mycket utan mest förvalta, som Löfven gjort i fyra år. Då har vi kommit ur askan i elden.

2022 måste i så fall Medborgerlig Samling och Alternativ För Sverige röstas in. De kan båda förmå borgerligheten respektive SD att driva rätt frågor med kraft. Men det finns stor risk att även dessa tre partier inte klarar av att utvisa, straffa, tillrättalägga, ordna, dra in bidrag och med fast hand styra landet bort från vänstertänkandet i medier, offentlig sektor, rätts- och utbildningsväsende.

2023–24 kan landet ha hamnat i sådant läge med lokala konflikter, uppror från besvikna bidragstagare, organiserade grupper mot svensk polis och annat vi inte kan föreställa oss idag, att folk inte nöjer sig med SD, MED och AFS.

De blir urförbannade och ser sig om efter ett auktoritärt högeralternativ bortom AFS. Ett parti som vill ha svensk välfärd bara för svenskar, en nationell socialism, långt från den välfärdspopulism SD anklagades för 2010 av Markus Uvell.

Detta parti kan få stöd från alla de som ser mörkhyade som problem, något varken SD, MED eller AFS gör. Tvärtom har SD en öppen svenskhet som möjlighet för de som inte fötts här eller har utlandsfödda föräldrar och vill bygga bilar snarare än att bränna dem.

Men om landets styrande inte ordnar upp det elände, som till stor till orsakats av okontrollerad invandring och påbjuden mångkultur under ett politiskt korrekt åsiktsförtryck från förskola till ålderdomshem, kan en äkta rasism utvecklas.

Denna rasism som den rödgröna vänstern och Alliansen varnat för kan bli resultatet av deras oförmåga att lösa de problem som SD varnat för sedan dess bildande 1988. Vänstern och den ängsliga borgerligheten får den rasism de önskat skulle existera så att de själva kunde berättiga sin existens som antirasister och goda.

Jag blir då i framtiden tvungen att varna mina vänner och kollegor med utländskt påbrå att landet inte är säkert för dem. Inte heller min mörkhyade dotter, som visserligen är svensk medborgare och bor utomlands, skulle kanske inte vara välkommen år 2026.

Alla invandrare som betalt skatt och skött sig skulle känna sig som andra klassens medborgare om en auktoritär regim blir resultatet av sjuklöverns och de nya partiernas misslyckande.

Denna auktoritära regim skulle vara populär om Sverige hamnar på randen till inbördeskrig, raskonflikter och systemkollaps. Det finns tecken redan nu men ansvaret åvilar i första hand de sju partier som ställt till röran.

Hoppet står till SD och den demokratiska reformistiska Sverigevänliga folkrörelsen. Vi vill inte ha tio skitår

Annons

14 reaktioner till “Den kommande auktoritära regimen”

 1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Det stora PK- experimentet med den svenska nationen är nu i sin slutfas., Det svenska folket har vaknat och fler har blivit medvetna om att det svenska samhället inte har utvecklats positivt.
  Att de partier som är orsaken till den uppkomna situationen har förmågan att se de mer radikala lösningarna på problemen betvivlar jag.
  Nya partier som MED och AFS skulle kunna bli en positiv injektion i politiken och ett antal trötta väl utnyttjade småpartier borde sättas på åskådarbänken.
  Framtiden verkar mycket dyster men hoppas verkligen att inte fler extrema krafter får mer spelrum för då är vi verkligen illa ute.
  Ansvaret för utvecklingen vilar tungt på Socialdemokraterna. Moderaterna och Sverigedemokraterna och de borde inse stundens allvar och ta sitt ansvar

 2. Nar Sverige går under ar ni velkomna til Norge. Om Norge inte har lidd samma skjebne 😦

 3. Hej.
  Man kan sammanfatta det hela såhär:
  Vitsen med att kontinuerligt rensa rabatter från ogräs är för att slippa ta till Round-Up eller svedja och salt, alldeles oavsett vilka växter man vill ha (utöver tistlar, brännässlor, kirskål, loka eller lupiner).
  Jag antar att den som förstår det inte kan bli politiker.
  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Man måste vara klar över att motståndarna har över 600.000 handgranater förrådslagrade i Sverige, allt finansierat genom en oljestat, redo att användas när kriget mot svenskarna skall slutföras.
  Dessa importerades på den tid handgranter klassades som ‘fyrverkeripjäser’ i tullstadgan.
  Vadå naiva svenskar?

  1. Precis som med massmord. Man får mörda till höger och vänster så mycket man orkar och hinner med, bara man är under 15, när det sker…

 5. Så långt fram i tiden kommer det vara omöjligt för etniska svenskar att rösta igenom nånting med hjälp av demokrati,(enligt mig) vi kommer vara under 50% så det kommer inte hjälpa om alla etniska svenskar ens röstar på samma parti vilket vi ändå inte kommer göra. Mer troligt är att vi får en sydafrikansk situation, och eskalerande invandring som röstas fram för att ta all frukt från arbetande ”svenskar” samt deras egendom/kapital. Den enda realistiska utvägen (enligt mig) är regional utbrytning ut Sverige.

 6. Vet inte mycket om juridik men kan inte Reinfelt och Löfvén ställas till ansvar

 7. I samband med asylvågen 2015 skrev jag Förlåt för i går tjejer. Jag tror min slutsats i den fortfarande är giltig, även om premisserna kanske inte riktigt är det.

 8. Dystert men optimistiskt. Sverige har så stora problem att det inte längre hjälper med att tala med varandra. Den Djupa Staten är även välutvecklad.
  Förändringar kommer att gå för långsamt.
  Dessutom måste en försoningskommision upprättas. Allför många har skadat landet med en totalt försumlig politik. Någon form av rättvisa kräver att de skyldiga får ta sitt ansvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s