Framtidsromaner om islam och inbördeskrig i Europa

Sedan 2014 har författare i Frankrike och Skandinavien försökt sig på att skildra en nära framtid i Europa där islam börjar ta över och möter motstånd. Inbördeskrig, terror, islamisering är deras teman.

Säkert finns fler dystopier på engelska men jag har bara läst dessa franska, danska och svenska thrillers samt skrivit en bok själv 2014. En roman på engelska behövs knappast då Douglas Murray gjort allt förarbete med sin The Strange death of Europe 2017, som han presenterade i Stockholm härförleden. Och knappt heller på norska efter Hege Storhags reportage i Landsplågan islam 2015 om islam i Norge.

Skymning över Europa (2014) är skriven av Alexander Koistinen, en civilingenjör och reservofficer som arbetat på Balkan, Västafrika och för EU i Bryssel.

En verklighetstrogen thriller som beskriver hur Europa i en nära framtid attackeras i syd från Gibraltar och i dess hjärta, Bryssel med sina muslimska ghetton.

Han vet mycket om EUs säkerhetsberedskap för attacker som dessa och boken har dessvärre blivit än mer aktuella. Eva-Lisa Dezmin skrev uppskattande om boken och jag med i Samtiden när den kom ut.

Alexander Koistinen har en fortsättning, Där kyrkklockorna har stannat, som kommer ut i maj 2019.

Från förlaget HOIs presentation:

”Efter ett attentat mot EU:s högkvarter hittas underrättelseoperatören Axel Hägerstedt medvetslös i de rykande ruinerna. Angreppet kopplas till oroligheterna i de spanska territorierna på Nordafrikas kust där islamister försöker ta makten. Svenska och europeiska soldater skickas till den spanska enklaven Melilla där Axel får i uppdrag att kontakta den underjordiska motståndsrörelsen.”

Framtidsmannen är en politisk thriller som jag skrev sommaren 2014. En ledande Sverigedemokrat mördas år 2020 och boken låtsas vara utgiven 2023 till hans minne.

Vi får följa hans liv via hans indiska dotter, hans bäste vän och hans nya partner, som blir statsminister år 2022 för SD i en samregering med S och M. Hon är fö född i Kurdistan och uppvuxen i Småland. Boken har flera parallellhandlingar i Indien, Irak och Stockholm. I boken blir islamistpartiet Hizb ut-Tahrir en farlig utmaning för Sveriges demokrati och säkerhet.

Gunnar Sandelin skrev en välvillig recension när den kom ut och Tommy Hansson likaså 2015. Själv har jag blandade synpunkter på den idag. Den är faktatung och drivs av ett alltför tydligt budskap, men visst går den att läsa även om den knappast är litteratur i vanlig bemärkelse. Få (utom Gunnar Sandelin) har noterat kopplingarna till Eyvind Johnsons Krilontrilogi. Jag skrev halva boken på engelska och gav ut som Sara Sarasvati: an Indo-Swedish story 2013 och lade till lika mycket vid översättningen till svenska.

Året därpå kom Michel Houellebecq med sin omstörtande vision av ett Frankrike under islam år 2022, Underkastelse. När boken lanserades i satirtidskriften Charlie Hebdo besannades farhågorna om islamisternas våld när 14 redaktionsmedlemmar mördades och fyra vid en judisk butik intill.

Sedan 2015 har få franska tidningar publicerat teckningarna som ledde till massakern (se denna lista).

Underkastelse skildrar ett val 2022 då alla partier går samman mot Le Pens Front National. Ett moderat muslimskt parti tar makten med vänstern och liberalers hjälp. Den milde litteraturforskaren François låter allt ske. Han bryr sig knappast och trivs med pornografi och nya unga hustrur. Ett impotent Europa tas över av bestämda muslimer, allt berättat med en bild satirisk blick som Michel Houellebecq odlat alltsedan de bisarra men mycket träffande tidigare samtidsskildringarna.

Hur en koordinerad attack från Mellanösterns ledande makter Iran och Saudiarabien mot Europa skulle kunna te sig visar Erik Lewin i sin Operation Saif.

2010 anländer ett par tusen vältränade terrorister tilL Europa via flyktingströmmar. De ligger lågt i åtta år och inleder ett anfall mot viktiga platser i Europa 2018. Innan dess har de inte upptäckts alls av västerländska säkerhetstjänster.

Boken är skriven av en militär- och säkerhetsexpert, liksom hans Almedalen faller 2013. Att shia och sunni skulle sluta fred för att gemensamt anfalla Väst verkar osannolikt men vem vet. Vi vinner till sist men mycket blod hinner flyta innan alla flygplatser, hangarer, kärnkraftverk och örlogsbaser är återerövrade.

Denna framtidsvision står på muslimernas sida. I Johannes Anyurus De kommer drunkna i sina mödrars tårar har svenskarna segrat och internerat muslimer i läger.

Den fd muslimen Eddie Råbock/Mohamed Omar har gjort en recension av boken och min FramtidsmannenDet Goda Samhället.

Jag håller med Eddie Omar om att boken är illa skriven och att Anyuru vägrar att ta upp islams våldsamma sidor (den liberala ledarskribenten Daniel Persson vid Timbro gillar den dock).

I boken finns scener som ska påminna om överfallet på Lars Vilks i Köpenhamn 2015, då två personer mördades av en islamist. Men den muslimske författaren framhärdar i sin tro trots att islam föreskriver våld mot otrogna. Jag kan inte acceptera att han tar så lättvindigt på islams skrifter och utmålar svenskar som rasister.

Den danske författaren Jens-Martin Eriksens dystopi Helter Skelter har drag från alla ämnen som nämns ovan men med en särskild tvist. Jag skrev hans och Fredrik Stjernfeldts kritik av multikulturalismen 2008

Protagonisten Torsten Vahlgren är en högerradikal aktivist (medlem i det fiktiva ”Institutet” och det existerande kontinentaleuropeiska nätverket Generation Identitaire) som under sken av att vara en flyktingvän följer asylsökandes väg från Kairo och Libyen till Europas stränder i Italien och Sydeuropa.

Han har ett hemligt uppdrag som inte ska avslöjas men runt 2026 så drabbas Europa av kriser och terror, koordinerade av en grupp högermän. Boken är tjock, tungläst och har ett upplägg som känns bekant men är ändå läsvärd eftersom den drar ut konsekvenser av massmigrationen och islamiseringen på ett trovärdigt sätt.

Fler danska dystopier här

Denna bok kommer ut i maj och är en debutroman av en svensk företagare, Arne Weinz. Täcknamnet En Perfekt Strom syftar på den samordnade attack 2027 som Muslimska Brödraskapet gör mot Sverige, inifrån och utifrån. En pro-muslimsk regering har inte sett faran och i juli attackeras Göteborg, Stockholm och Luleå sjövägen. 350 ledande svenskar avrättas på samma natt inklusive regeringen och Prins Carl Philip utropas till kung.

Strider mellan svenska kurdiska syrianska och ex-jugoslaviska frikårer å ena sidan, och muslimska självmordsbomare och elitsoldater å den andra sker över hela landet. Sydsverige faller och Stockholm byter namn och blir till en muslimsk storstad.

Jag ska inte avslöja mer men har läst boken noga. Den är en snabbläst thriller med fränt språk och en del grov humor. En skröna om vad som nog inte kommer ske eller ens kan ske men blotta vetskapen om att dessa tendenser finns borde göra varje svensk arg och villig att ta sig an boken och lära hur man ska undvika att Sverige blir till Alsuedi.

Själv har jag börjat på en ny framtidsroman som handlar om en kvinnlig akademiker ca år 2025. Stockholms universitet har fått en nationalistisk rektor som hon i och för sig välkomnar, men hon tar ledigt för att vila från all turbulens.

Samtidigt är tusentals utan bostad i Stockholm och hon hyr ut till inackorderade.

Signes hus är den preliminära titeln och ska bli klar 2020. Först ska jag skriva om skandinavisk kulturkamp.

***

Sammanfattningsvis så är dessa romaner samtiden på spåren. Något kommer att ske i Europa inom 5-10 år. Det kan gå bra eller inte. Var beredd.

Annons

6 reaktioner till “Framtidsromaner om islam och inbördeskrig i Europa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s