Wikipediapost om ”Jan Sjunnesson”

Någon flitig och sanningsenlig själ har skrivit en post på Wikipedia om mig:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Sjunnesson

Biografi

Jan Sjunnesson har sedan början av 1980-talet varit verksam som frilansjournalist.[2] Han tog 1988 filosofie kandidatexamen i filosofi vid Uppsala universitet och filosofie magisterexamen i samma ämne vid Södertörns högskola 2005. Han tog 2001 filosofie kandidatexamen och 2004 filosofie magisterexamen i pedagogik vid Uppsala universitet.

Han var projektledare och föreläsare vid lärarutbildningen vid Uppsala universitet 1998–2004. Därefter var han biträdande rektor vid Hjulstaskolan 2004–2005 och biträdande rektor vid Fryshusets gymnasium 2005–2007. Åren 2007–2008 var han chef för Internationellt kulturcentrum vid Studieförbundet Vuxenskolan.

Sedan 2009 är han föreläsare vid lärarutbildningen vid Stockholms universitet. Under år 2010 var han verksam i Indien med School Choice Campaign och The Heritage Schools. Åren 2010–2011 var han rektor vid Yrkesgymnasiet. Han var 2014–2015 chefredaktör och ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas då nystartade webbtidning Samtiden.

Deltagande i samhällsdebatten

Han var från 1977 medlem och aktiv i Kommunistisk Ungdom och Vänsterpartiet Kommunisterna. Han engagerade sig mycket för internationell solidaritet och för flyktingar.

På senare år har han radikalt omvärderat sina politiska ställningstaganden och utövar nu kraftig kritik mot Sveriges asylpolitik. Han är en mycket flitig skribent i ämnet, bland annat som bloggare och krönikör på Avpixlat. I kommentarfältet i sin blogg fick han 2016 frågan: ”Vad fick dig att vända ifrån tokvänster till sverigevän?” Sjunnesson svarade: ”Verkligheten.”[3]

I en artikel på Newsmill skrev han 2012:

Vad kostar invandringen i indirekta kostnader? Hur många måste Sverige ta emot utifrån konventioner och avtal? Vad motsvarar den invandring vi beviljar tillstånd men som vi kan avstå från? Hela grundskolan eller hela gymnasieskolan plus rättsväsendet visar beräkningar. Räcker pengarna till alla eller ska vi koncentera beviljade tillstånd till de flyktingar vi måste ta emot? Jag förordar det senare och anser vi har råd med 20 miljarder för att ta vårt ansvar. Allt ovan denna gräns bör diskuteras utifrån rimliga och ekonomiska konsekvenser.[4]

I en artikel i Expressen berättar han hur hans politiska ståndpunkt inte hindrar honom från att ha asylsökande som inneboende:

[…] det går alldeles utmärkt att vilja stoppa massinvandringen och samtidigt vara vänlig mot främlingar. [—] de som talar högst om öppna hjärtan först borde öppna sina hem för främlingarna. Jag tillhör dem som vill öppna mitt hjärta och min bostad för dem jag själv väljer att ta hit. Tidigare tog jag in min indiska hustru som anhöriginvandrare så det går alldeles utmärkt att vara Sverigedemokrat och positivt inställd till utlänningar samtidigt som man är emot massinvandringen. De som anser oss SD:are vara främlingsfientliga får förklara vad de menar. Helst genom att föregå med gott exempel och öppna sitt hem. Berika er, ni som ogillar oss Sverigevänner.[5]

Jan Sjunnesson arrangerade den 29 juli 2015 och den 27 juli 2016 Pride Järva, en alternativ Pride-parad i Tensta och Rinkeby.[6] Paraderna fick mycket medial uppmärksamhet. Till 2016 års Pride Järva hade Milo Yiannopoulos från Breitbart News Network bokats in som talare, men Breitbart avbokade arrangemanget av säkerhetsskäl.[7]

Bibliografi

 • Kommunitarism. En antologi om individualism och gemenskap i moral, politik och filosofi (redaktör; eget förlag 2013).
 • The Swedish Story. From extreme experiment to normal nation (Nomen 2013).
 • Sverige 2020. Från extremt experiment till normal nation (eget förlag 2014).
 • Framtidsmannen (Createspace 2014).
 • Sara Sarasvati. An Indo–Swedish story (Createspace 2014).
 • Philosophy papers on Aristotle to Rorty (Createspace 2014).

Referenser

 1. ^ Sveriges befolkning 1980, CD-ROM, version 1.00 (Sveriges Släktforskarförbund 2004).
 2. ^ Texter, Jan Sjunnessons blogg, läst 2017-03-30.
 3. ^ Mitt internationella liv, Jan Sjunnessons blogg, publicerat 2013-03-03, läst 2017-03-30.
 4. ^ Fri invandring krockar med generös välfärdsstat, Newsmill, publicerat 2012-09-25, läst 2017-03-30.
 5. ^ Går att vara SD:are – och hjälpa främlingar, Expressen, publicerat 2015-12-14, läst 2017-03-30.
 6. ^ Pride Järva, läst 2017-03-30.
 7. ^ Breitbart News cancels Milo Yiannopoulos appearance at Swedish gay pride march, Breitbart News, publicerat 2016-07-25, läst 2017-03-30.

Källor

Externa länkar

 


Googlar man mitt namn finns andra mindre sanningsenliga men rätt underhållande uppgifter, liksom beröm:

https://sjunne.com/2017/02/09/googlingar-jan-sjunnesson-9-feb-2017/

https://sjunne.com/2017/03/30/flashbackare-backarsjunne/

 

 

 

En tanke på “Wikipediapost om ”Jan Sjunnesson””

 1. Och nu hoppas vi att någon fångar upp denne man till partipolitiken….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s