Beskyllningar och korrigeringar

Om man går ut så pass hårt med att vara Sverigevän som jag får man räkna att ta skit. Inget i nivå med vad SDare råkat ut för tidigare (Mattias Karlsson blev slagen medvetslös ,  Ekeroth, Jomshof m fl förlorat arbeten, Kinnunen och sambo misshandlad osv.), men trakasserier och medvetna missförstånd fortsätter. Jag tänkte här ta upp ett urval av sådant som rör mig personligen.

 

UTKASTAD FRÅN MINGEL PÅ ADVOKATBYRÅ

För några veckor sedan var jag på invigningsmingel på en advokatbyrå vid Kungsholms torg i Stockholm. Jag var personligen inbjuden av en av de två värdarna. Som present gav jag en av mina böcker och lade den bland choklad, blommor och andra presenter.

Jag kom i samspråk med tre andra gäster och hade trevligt med vin och snittar. Efter en timme gick jag till ett soffhörn med mina nyfunna bekanta som nyfiket undrade vad jag egentligen sysslade med som författare, vilket vad jag hade nämnt. Jag visade boken som låg intill och de verkade intresserade, så jag hämtade flera exemplar som de fick som gåvor.

De tackade glatt och samtalet kom in på politik. Jag sa att jag var Sverigedemokrat vilket de  förvånades över. Intill dem hade ett par nya gäster anslutit sig och de lyssnade nyfiket på mina argument. De såg inte på mig med blida ögon och efter en kvart reste sig en av dem resolut och lämnade sällskapet. Efter en stund gjorde även jag det eftersom jag inte ville sitta en trevlig kväll och försvara SD inför sura miner utan lära känna nytt folk.

Jag gick till den värd som bjudit in mig och vi talade finska en stund, något som jag gärna övar när tillfälle ges. Då rusade den andre värden fram till mig, skrek att jag bedrivit Sverigedemokratisk propaganda  i hans lokaler.

-Du får 2 minuter på dig, sen ska du ut, sa han högt så alla kunde höra och tog tag i mig.

Han föste ut mig från lokalen och gav mig en spark där bak som avsked. Den erfarne medelålders jurist och officer som råkade i affekt och raseri  heter Fredrik Zettergren.

 

INTE HÖGEREXTREMIST

Föreningen Vetenskap och Folkbildning har på sin blogg kallat mig högerextremist.

Anledningen till denna kategorisering är att stiftelsen Expo 2015 hävdat att jag spridit grov rasism, märk väl att Expo inte kallar mig högerextremist. Expos skäl för att beskylla mig för rasism är att jag 2014 retweetat en video om sexualsyn inom islam, så religionskritiker hade varit lämpligare eftersom islam inte är en ras.

Ytterligare ett skäl som Expo använde för 1 1/5 år sedan är att jag 2013 hade gillat högerextremisten Henrik Palmgrens FB sida. Jag hade då skrivit boken The Swedish story och trodde att Palmgren skulle vara intresserad som svensk bosatt i USA. Att han var höger visste jag då men högerextrem framgick ett par år senare.

Att få dessa två avtryck på internet till att jag skulle vara rasist eller högerextremist är befängt. Ingenstans i mina ledare i Samtiden, krönikor på Avpixlat eller i mina föredrag eller på denna blogg finns skäl att beskylla mig för dessa epitet. Skribenten som inte kan skilja på fakta och fantasi heter Amanda Duregård.

vof

Vetenskap och Folkbildning tillåter inlägg på sin Facebooksida där jag kallas nazist

 

INTE UTESLUTEN UR SD

Bloggen Polimasaren hävdar att jag blivit utesluten ur Sverigedemokraterna, vilket inte stämmer. SD-ledningen må ha varit sura på mig när jag avslöjat deras klantiga upplägg på Samtiden och det dessutom för DN.  Men någon uteslutning har jag inte varit utsatt för, tvärtom. Den lögnare som påstår detta heter Fredrik Almroth.

– – –

Folk vågar inte stå bredvid mig på Fadimegalan, Moderna Muséets chef skyr min närvaro när han är på väg att gå fram och hälsa på mitt kafésällskap, en god vän till honom, journalister och politiker avföljer mig och räds att tala med mig så att det syns och så vidare. Men allt detta är småpotatis och andra Sverigevänner lider mer av drev och hat. Jag var på Gotland i går och mötte de stridbara kvinnorna Camilla Sandelius och Julia Caesar (se www.swebbtv.se).

Vad jag råkar ut för är trots allt bara bevis för att vad jag gör betyder något. Varje undvikande och tecken på beröringsskräck stärker mig i att de inte har något annat att ta till.

 

 

10 reaktioner till “Beskyllningar och korrigeringar”

 1. Janne, tyvärr är dessa PK karrierister störda av modiga människor som du är som försvarar yttrandefrihet. De skäms att de är fega och reagerar som du har erfarit. Tack för allt du gör. Mvh Liba

 2. Det är klart att det blir politisk panik bland vinglasen och snittarna på en advokatbyrå i Stockholm. Herregud, vad skulle Anne Ramberg säga om hon fick reda på att en Sd-are fanns med bland hermelinerna. Det fanns väl risk för att byrån blev utesluten ur Samfundet och cyanväterökt för säkerhets skull. Jag tycker det var modigt gjort av dig att diskutera politik där.

 3. Att du skulle vara högerextremist är inte bara dumt utan rent ut sagt korkat. Du är en sådan godhjärtat människa Jan och vill ju bara gott för din omvärld. Skammen är deras för historien kommer att döma dessa då sanningen alltid segrar i slutändan.

 4. Svensk fascism och nazism finner man idag på vänsterkanten, bland patologiska feminister, islamgullande antisemiter och tyvärr också bland det jag valt att kalla miljöavfallet, alltså de miljöpartister som, förgiftade som de blivit, inte av DDT utan kulturmarxismen, tydligen anser att är man miljöintresserad måste man också vara pro-palestinsk, för obegränsad invandring och en anpassning av svensk lagstiftning för att gynna islam. Tragikomiskt som en refuserad Monty Python sketch.

 5. Om man som jag köpt & läst din framtidsvision FRAMTIDSMANNEN, läst & följt dig på Samtiden, Avpixlat, SwebbTV samt i dina skiftande framträdanden i demonstrationer under senare år, kan jag inte nånstans finna något som helst belägg för extremism eller högerextremism.

  Men det är som du skriver att har man inga argument så gör man som Expo undervisar politiker och media: Man rasistar, nazistar, extremistar!

  Samfällt säger alla Sverigevänner till dessa lögnare: Sluta rasista! Sluta extremista!

  //Dag Sr
  http://mxp.blogg.se/

 6. Hemskt ! Här i Sverige får man inte tycka olika. Vi får ha olika sexuella läggningar och ha olika hudfärger. Fast inte tycka olika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s