Goda semestersamtal

rocca-garda

Semestersamtal – ett förslag

Tanken är att kombinera semester i södra Europa med goda samtal om samhällsfrågor.
En grupp på max 30 personer tar sig själva till ett förhandsbokat hotell i Italien, Frankrike, Spanien eller Portugal. Där får de under 4-5 dagar lyssna till föredrag och delta i diskussioner. Övrig tid kan de bada, smaka på vin och göra utflykter (t ex till La Gardasjön, se bild ovan ).
Idealt vore tio dagar bäst med 2 fria inledande dagar och 3 fria avslutande. Det gör 5 eftermiddagar som kan ägnas till samtal. Kvällarna fria diskussioner alternativt något gemensamt vid behov men inte för uppstyrt. Danskarna har redan ett liknande i Mosbjerg Folkefest men jag tror vi vill ha mer värme och på vårt sätt.
Tid kan vara på senhösten medan vädret fortfarande är gott i Sydeuropa.  Praktiskt innebär detta att någon  snart får ta på sig att kolla upp hotell helst på plats och sedan marknadsför alla förslaget. En webbsida på  måste skapas om detta ska bli av.
Även svenskar med husbil/husvagn kan vilja delta. Finns ett stort antal svenskar i Spanien som kan köra till hotellet och parkera där eller intill på camping. En avgift tas ut av dem för att delta.
Föredragshållare kan vara kända svenska och utländska sk dissidenter och kunniga forskare. Ett par, kanske tre är idealt som deltar i kvällsdiskussionerna.

 

Vad tycks ? Hör av er, Sverigevänner och andra nyfikna ,  modiga medborgare

/Jan Sjunnesson,

sjunnesson.jan at gmail.com  076/9000900

Annons

3 reaktioner till “Goda semestersamtal”

  1. Det här är en toppenidé som vi bara måste genomföra. Om detta ska bli verklighet redan i år, måste vi redan nu börja vår research kring det som behövs, för att få allt på plats. Jag föreslår att det utses en arbetsgrupp (2-3 st) som snabbast möjligt arbetar fram ett förslag som kan presenteras innan juni månad. Starten på vistelsen som är tänkt en vecka, bör infalla runt den 20 september.
    Detta borde tas upp nu på tisdagens kretsmötete.
    Jag är gärna med i den arbetsgruppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s