Min Sverigebok recenserad

AP

I Avpixlat har Tommy Hansson, Sverigedemokrat och skribent, recenserat min bok Sverige 2020, även på hans blogg. Han har tidigare skrivit om min roman Framtidsmannen som noga taget är en skönlitterär version av fackboken Sverige 2020.

Hansson är välvilligt inställd till mitt försök att greppa ett tusen år på ett par hundra sidor, men noterar att jag missat enväldet under Gustaf III och ståndsriksdagens avskaffande. Vad som dock inte kommenteras är den halva i boken som handlar om dagens extrema Sverige, som startar med kapitlet ”Nutida extremer”.

bokkap

Boken skrev ju på engelska först, kallad The Swedish Story, för att förklara hur de extrema svenskarna beter sig och formulerar sig. Avsnitten kan kännas överflödiga för de som i likhet med Tommy Hansson följt med i svensk debatt och samtidshistoria, men ändå är de sista kapitlen avgörande för att förstå bokens syfte – att göra Sverige normalt.

Med normalt menar jag ett land som inte befinner sig längst ut i värderingar och samhällsekonomi. Se mina föredrag 1, 2 och Roland Poirier Martinssons reaktion. Lars Trägårdhs kommentarer på Timbro nyligen visar hur vi uppfattas utomlands.

Fler recensioner och omnämnanden av boken:

Dick Erixon

Swedish Surveyor

FrontPageMag

Karl Olov Arnstberg

SvD

TH

Annons

En tanke på “Min Sverigebok recenserad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s