SVT drar in yttrandefrihet

wpid-fb_img_1442442073567.jpg

Foto från förmiddagen 15 sept, 2015, då jag höll tal på Sergels Torg (in English at Breibart) mot regeringen tillsammans med Ingrid Carlqvist. På kvällen startade en föredragserie som dagen efter den 16 sept inte ser ut att kunna fortsätta pga politiska påtryckningar.

Uppdatering 17 sept:

Nya lokaler ordnade på Östermalm.

16 sept, 2015

De föredrag vi i föreningen Fri Folkbildning planerat 2015 – 16 i Stockholm ställs in med omedelbar verkan. Jag blev uppringd i morse av ordföranden i Maria Föreningsråd på Södermalm i Stockholm som avbokade alla föredrag inklusive denna föredragsserie om islams historia. Här är det enda föredraget inspelat på YouTube.

Anna-Karin Bankel vid SVT Stockholm hade ringt honom för att berätta vilken skum figur jag säga vara. Hets mot folkgrupp, rasism och stadgevidriga överträdelser av värdegrunden inom föreningen han leder var tydligen min sysselsättning.

Marika Formgrens föredrag hos oss i augusti visar hur den sk värdegrundsdemokratin fungerar. Se här.

Att riskera att hans förening Maria Föreningsråd som handhar Hartwickska Huset där vi huserat skulle hängas ut som moraliskt tvivelaktiga och för att inte hålla tillräckligt avstånd till politiskt inkorrekta dissidenter var inte möjligt så de vek ned sig inför ett eventuellt drev och personliga uthängningar.

Fy vad det stinker SVT. Er agendajournalistik har gått över till att sprida anonyma hot mot kontroversiella offentliga arrangemang. Sådant är politisk terror. Ingen tar ansvar men resultatet blir än större tystnad. En dold vag (själv) censur skrev jag om våren 2013.

Se mitt inlägg i Avpixlat (refuserat i MSM 😑).

/Jan Sj, ordförande i Fri Folkbildning

Fler inlägg om yttrandefrihetens villkor i Sverige:

https://sjunne.com/2015/06/30/lat-mig-tala-i-goteborg/
https://sjunne.com/2015/08/25/mona-walter-i-rinkeby-och-medier/
https://sjunne.com/2015/08/18/tryck-och-yttrandefrihet-under-attack-i-sverige/
https://sjunne.com/2015/08/18/vad-har-ni-for-uppgifter-om-oss-expo-d-intl-com/
https://sjunne.com/2015/09/03/persona-non-grata-pa-kulturhuset/
https://sjunne.com/2014/03/27/mitt-foredrag-om-yttrandefrihet/
http://www.tryckfrihet.com/2014/08/11/kara-medlemmar-i-tryckfrihetssallskapet/

Annons

15 reaktioner till “SVT drar in yttrandefrihet”

 1. Du var grym på plattan! Diggar skarpt dig som talare! Håll fanan högt och ge aldrig upp!

 2. Hej Jan detta har jag mejlat till SVT jag har ett annat ärende med blåslampa på Ulf Johansson på SVT. Jag vill även påminna om att Sentio i september gav SD 26,5% valdagen 2014 hade samma institut 13% för SD en miss med 0,14% och ni på SVT ville inte redovisa för att dom har tveksamma mätmetoder!!! SCB hade 8,9% för SD på valdagen deras mätmetoder verkar vara OK i SVTs värld förklaring krävs.

  Och till sist Ulf Johansson jag väntar fortfarande på uppgifter om vem som är huvudskyddsombud på SVT då äggkastningshistoria du och SVT vill mörka när ni skulle göra repotage med Mona Walters. Äggen kunde vart sten! Inom arbetsmiljölagen finns begreppen AJ och OJ det ena är arbetsplatsolycka det andra tillbud rapporter skall skrivas i bägge fallen. Du svarade aldrig på det i ditt ynkliga svar på mitt förra mejl. Vill du inte svara behöver jag dina personuppgifter för att anmäla till arbetsmiljöverket, om du inte har högsta arbetsmiljöansvaret för din avdelning vill jag veta vem det är. Och jag tackar dig för att du besökt mitt twitter och Linkedin konton du är välkommen igen men skriv då gärna en rad.

  https://sjunne.com/2015/09/16/svt-drar-in-yttrandefrihet/

  Demokratiska hälsningar: Göran Carlsson i Heby

 3. Jag tycker detta verkar anmärkningsvärt. Varför tar du inte kontakt med SVT:s Anna Klara Bankel för att få det bekräftat? I detta fall tycker jag du agerar unfallande

 4. Hej Jan!
  Så du menar att Anna-Klara Bankel ska ha ringt upp lokalägaren och påstått detta?

  Det låter helt otroligt, och hur får vi reda på sanningen när vi endast har hört din version?

   1. Jag avvaktar och ser hur det här avlöper, om det ligger till som du påstår så är en stor skandal på väg att rullas upp.

    Det här borde isåfall vara högintressant för grävande journalister, t.o.m inom s.k PK-media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s