Forska om välfärdsarbete, rättsväsende och räddningstjänst

07s06-branddrag-686

 

Många poliser, ambulansförare, skolledare, lärare,  försäkringskasse,- sjukvårds- och socialvårdspersonal med flera som arbetar i invandrartäta utanförskapsområden kan inte öppet berätta vad de ser och hör för allmänheten eller minst av allt för medier.

Några modiga undantag är polisen Martin Marmgren och den rektor och polis i Malmö som kom till tals i Fox News 2007. Annars håller man tyst  om vad man sett inom dessa hårt arbetande yrkeskårer i  välfärdens frontlinjer för risk att anklagas för rasism och diskriminering.

Mitt förslag är att några ansvariga personer sätter upp en databas online dit alla berörda kan lägga in sina berättelser anonymt. Ett formulär för händelsen, taggar och egna kommentarer, annars så sakligt och sant som möjligt. Anonymitet måste garanteras så att inte databasen kan hackas, vilket ställer höga krav.

Resultatet efter ett år med kanske ett par tusen berättelser blir ett intressant forskningsmaterial för sociologer, kriminologer, jurister och medieforskare.

Jag är beredd att fronta ett sådant projekt men vilka forskare vågar ta i detta ?  Vill de som bidrar till databasen skriva in sina historier om de inte blir analyserade av något forskare och publiceras?

Jag vet inte men i vart fall bör detta förslag övervägas om det är realistiskt.

 

Tråd på Flashback om detta

 

2 reaktioner till “Forska om välfärdsarbete, rättsväsende och räddningstjänst”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s