Tre radikala spinozister

Althusser2

Den holländske 1600-talsfilosofen Baruch Spinoza lästes noga av några vänsterradikala kontinentala filosofer på 1960- och 1970-talen, Louis Althusser, Gilles Deleuze och Antonio Negri i den ordningen på bilderna ovan med Spinoza till höger.  Jag intresserade mig för deras läsning som var vital och olik allt annat jag läst om Spinoza.

Själv skrev  jag ett utkast till ett forskningsupplägg vid Filosofiska institutionen vid Uppsala universitet 1997 som delvis finns här och som jag höll ett föredrag om samma år. Året därpå publicerade tidskriften Res Publica i nr 41/42/1998 en längre version som ni kan läsa nedan om ni klickar på bilderna.

Spn1

spin2

spin3

spin4

spin5

spii6

Spin. 7.1

spin7

spin8

spin9

spin 11

spin12

spin13

spin14

spin15

spin 17

 

 

 

4 reaktioner till “Tre radikala spinozister”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s