Islam, Pegida och yttrandefriheten

VilksMuhammadDog

Veckor med protester före och efter nyåret  2015 mot vad vissa tyskar i rörelsen Pegida uppfattar som en islamisering av samhället fick idag en plötslig vändning när tolv fransmän vid satirtidningen Charlie Hebdo mördades 7 januari, 2015 . Deras uppdrag att i bild och text göra narr av allt och alla – en tradition sedan den franska upplysningen och rebellisk 1968 vänster – avstannade.

Förövarna ropade att de nu stängt ned den hädiska tidningsredaktionen medelst avrättning. De skrek även muslimska slagord vilket kan tyda på att angreppet var en hämnd för att tidningen några timmar före skickat ut en karikatyr på ISIS ledaren Al-Bhagdadi, men troligen var angreppet planerat sedan länge, kanske av återvändande krigsvana jihadister om man ska tro BBC och CNN. Nyhetsrapporteringen om gärningsmännens arabiska bakgrund  med brottslighet relaterad till jihadism övertygar alltmer.

Islams skeptiska hållning till yttrandefrihet har tillfälligt segrat även om tidningar i väst som danska Politiko  och vår egen Expressen vågar visa upp Charlie Hebdos karikatyrer igen. Västs hållning till aggressiv kritik från islamister har varit minst sagt undfallande, ja närmast överdrivet vänlig mot islam. En tveksam islamofil underlägsenhet.

Sedan 1989 har världen, och i synnerhet väst, vikit undan för islam och begränsat yttrandefriheten.

Några exempel:

1989 fatwa mot Salman Rushdie, Iran och Storbritannien

1991 mord på Rushdies japanska översättare, mordförsök på norsk och italiensk förläggare och över 30 döda i Turkiet vid boklansering

1993 Taslima Nasreens bok Shame dödshot, Bangladesh

2002 mord Pim Fortym, Holland

2003 Ayaan Hirsi Ali, kritik av islam, dödshot, Holland

2004 Lars Hedegaard vägras inträde i danska PEN pga islamkritik och grundar Trykkfrihedsselskabet, Danmark

2004 mord Theo Van Gogh, Holland

2005 Världskulturmuseét i Gbg stänger utställning pga hot från islam, Sverige

2006 Muhammedkarikatyrteckningarna, Kurt Vestergaard och Flemming Rose, Danmark och globalt

2006 Opera i Berlin stänger pga hot från islam, Tyskland

2006 Utrikesminister Freivalds stänger webbar med Muhammedteckningar, Sverige

2006 Justitiekansler Lambertz försvarar censur pga islam och global kris, Sverige

2007 Naser Khader, dansk politiker dödshotad av muslimer, Danmark

2007 Lars Vilks rondellhundar. Gallerister hotas o dödshot vid föredrag o bostad, Sverige

2008 boken om Aisha av Sherry Jones dras in pga kritik av islam, USA

2009 förslag på ny blasfemilag, Norge

2010 förslag på ny blasfemilag, England

2010 FNs kommittée för mänskliga rättigheter antar förbud mot hädelse

2010 bomb vid tidningen Charlie Hebdo, pga Muhammedkarikatyr,  Frankrike

2011 åtal mot Geert Wilders pga kritik av islam,  Holland

2011 åtal mot Lars Hedegaard pga kritik av islam, Danmark

2011 Kulturhuset ställer in utställning pga hot från islam, Sverige

2012. Lego drar tillbaka leksaksbyggnad pga kritik från islam, Danmark

2013 Burger King drar tillbaka glasslogo pga kritik från islam, USA

2013 skott mot Lars Hedegaard, Danmark

2013 skribenterna Gardell, Sveland m fl  föreslår förbud mot kritik av islam, Sverige

2013 dödshot mot poeten Yahah Hassan, Danmark

2013 EU parlamentariker vill införa förbud mot kritik av islam, EU

2013 Konstnärerna Firozeeh Bazrafkhan och Abel Azcona dödshotas pga konstverk om Koranen, Danmark och Spanien

2014 dödshot mot imamen Achmed Akhari som berättade om lögner från islamister ang Muhammedkarikatyrer, Danmark

2014 Katy Kerry popstjärna drar tillbaka smycke med text som kan påminnaom Allah, USA

2015 tolv döda vid Charlie Hebdos redaktion efter ha skickat ut karikatyr av ISIS ledare. Mördarna ropar Allah Akbar och att profeten har blivit hämnad,  Frankrike

Malin Lernfeldt vid GP och Per Gudmundson i SvD har liknande listor över våra fega medier

* * *

Många av dessa händelser i Europa berör författare, artister, publicister men på senare år har alltså även vanliga tyskar fått nog., vilket rapporterats om de tyska protesterna som organiseras av Pegida. Var denna rörelse kommer att sluta vet nog ingen men klart är att medierna är beredda att göra vad som helst för att tvinga tillbaka tyskarna till korrekta åsikter. En tysk journalist utgav sig nyligen för att vara en av demonstrationsdeltagarna och uppträdde illa. På så sätt kunde Pegida misskrediteras men han avslöjades som tur var (se danska 10news).

Demonstranterna ropar förutom ”Wir sind Das Volk!” (Vi är folket!) också ”Presse Lügen!” (Pressen ljuger!). De vet att allt kan komma att förvridas mot dem, vad än de säger så deltagarna uppmanas att tiga när mikrofoner sticks fram.

Engelska konservativa The Spectator är inte imponerad av hur de tyska medierna agerar för att undertrycka folket och pådyvla dem elitens islamofila uppfattning.

”A liberal immigration policy that entails importing lots of illiberal people will necessarily mean the end of liberalism, a political philosophy that is almost exclusively European,” skrev den katolske redaktören Ed West  igår onsdag 7 jan.

De universella värderingar som skapats inom den kristna traditionen och sedan fortsatt in i sekulära sammanhang attackeras av islamister medan moderata muslimer ser på. Vänstern som alltid försvarat dessa universella förnuftstraditioner har nu bytt fot och lierar sig med reaktionära och radikala muslimer utan strävan efter jämställdhet, tolerans och demokrati. Vänstern har blivit romantisk. Högern däremot har lämnat det romantiska och blivit rationell. För några decennier var läget tvärtom. Islam har ställt vänster och höger på ända och medierna gör inget för att förklara vad som pågår.

Författaren Marcus Birro skrev på sin blogg i kristna Världen idag   (6/1):

”Det har gått så långt att den nya vänstern ser ner på de fattiga. För de fattiga bor på landet och röstar på SD. Vänstern är rik eller åtminstone välmående där de sitter trygga från hela världen i sina ombonade bostadsrätter på Södermalm. Den mediala ordningen är likadan. Men människor som inte har lyxen att få bo där vi bor känner inte igen problembeskrivningen som presenteras i de stora tidningarna. Och de undrar varför ingen beskriver hur deras verklighet ser ut.

Jag kan berätta varför. Media föraktar er allihop. Media avskyr bångstyriga lantisar. Journalister röstar vänster men föraktar de svaga, de verkligt svaga, de trasiga människorna i de små städerna, de unga männen i bruksorterna, de unga kvinnorna med barnvagnar i Sollefteå, de sorgsna männen på krogarna vid lunch i Söderhamn. De flesta vet inte ens om att ni finns och vet de, så föraktar de er.”

Du får ingen hjälp att förstå vad som sker från eliten och medierna. Lita på vad du ser med egna ögon, hör med egna öron, och från dem som du litar på. Misstro makten.

Hot från vissa muslimer visar hur makten inte skyddar sina medborgare utan istället motarbetar de demokratiska fri- och rättigheterna att leva i frihet, utan rädsla och att få uttrycka sin mening. Dådet i Paris får inte följas av liknande i Sverige. Islam har en våldsam historia, inte bara sedan Muhammed anfall på Mecka 622 , utan alldeles nyligen , se  https://sjunne.com/2013/01/23/chronology-of-islamist-terrorist-attacks-and-plots-2000-2013/

 

 

 

 

 

 

Annons

En tanke på “Islam, Pegida och yttrandefriheten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s