Islamofili – en västerländsk sjuka

Murray

Islamophilia. A very metropolitan malady av Douglas Murray (Kindle Ebok, 2013). Recension publicerad i Dispatch International juni 2013.

Vi har alla hört talas om islamofobi, en irrationell skräck för muslimer och islam.

Men nu vill Douglas Murray, skribent i svenska Dispatch International och i engelska The Spectator, be oss även lära om lite om den andra sidan, den irrationella välviljan mot muslimer och islam, islamofilin.

Personer som har denna onyanserat vänliga inställning, eller kanske vi ska säga skräck för vad ilskna muslimer kan ta sig till med dem om de yttrar något ofördelaktigt, finns i Nordamerikas och Västeuropas ledande skikt.

I Hollywood skrivs bara manus om hemska kristna, i leksaksfabrikanten LEGOs sortiment tas Star Wars byggnad ur pga. någon muslim ansett den likna Hagia Sofia moskén i Istanbul, politiker och författare som Martin Amis och Sebastian Faulks, popidoler som Justin Bieber – deras svassanden för islam och undanflykter om de råkat säga något nagelfars hejdlöst av Murray.

Islamofilin är tyvärr den rådande västerländska sjukdomen som fått vanligtvis vettiga välutbildade människor att begå de mest fatala misstag.

En turnerande utställning 1001 Islamic Inventions åkte runt i väst 2006 med budskapet att det mesta som var gott och tekniska framsteg härstammade från islam. Flyg var inte bröderna Wrights uppfinning utan någon Abbas Ibn Firnas på 800talet.

Han kastade sig utifrån moskéer och, ehum, kraschlandade med brutna ben. Dock var islam så andlig att man kan säga att den höga luftiga idévärlden i islam inspirerad hans tafatta försök.

Rubikkuben, alla vetenskapliga ämnen, all medicin, dammbyggen, universitet, tandborstning, handel, textilier, papper, juveler, glas och mynt – alla detta medan vi västerlänningar gick omkring i mörka hålor.

Detta är nonsens som läsarna av min blogg väl vet. Men många skolbarn som fick se denna idioti (och som hyllades av en EU kommissionär, naturligtvis) vet inte vilka Galilei, Leonardo da Vinci, Kepler, Linné, Newton, Pasteur m fl var eller om de minns och opponerar sig, så kan de bli nedtystade av sina muslimska klasskamrater eller bli anklagade för islamofobi.

Förutom dumhet och missriktad välvilja kan västerländska islamofiler hylla islam av rädsla för att bli anklagade för kritik av islam, få utstå spott och spe eller bli utsatta för attentat.

Oräkneliga personangrepp (Hedegaard nämns) och brandattentat har lett till en undfallenhet inför vad retade muslimer kan hitta på. Londonförläggaren av boken The Jewel of Medina om Aisha, Muhammeds 9-åriga hustru fick sitt kontor antänt liksom Le Canard Enchainée i Paris fick i serieteckningskontroversen.

Boken är en smetig hyllning till Muhammed dock vilket Murray visar inte behöver betyda något eftersom de arga muslimerna inte läst boken utan litat på de lärde som inte heller läst den men blivit tipsade av en icke muslimsk islamolog som inte gillat den.

Och så vidare med exempel från glasstrutar som liknar arabiskans tecken för Allah och Obamas och Clintons missar vid ambassadmordet i Benghazi, Libyen till den anglikanska kyrkans överhuvud, Prins Charles, som oavbrutet hyllar islam och kallar Koranen för den sista uppenbarelsen (vilket är exakt vad muslimer gör för att inkludera Biblen).

Upprinnelsen till att Douglas Murray skrev boken var det blodiga mordet nyligen på soldaten Lee Rigby där de två mördarna öppet skriker Allah Akbhar och att de ska döda fler otrogna vilket schabblades bort i nyhetsrapporteringen.

Jag läste själv om händelsen på BBC online och långt ned i texten stod något om de hotfulla muslimska budskapen men inte i rubriken. Som när major Nidal Hasan skrek samma Allah Akbhar när han dödade 13 och skadade 29 vid Fort Hood i Texas 2009 men blev rapporterat som en arbetsplatsolycka.

BBC, Times, engelska kyrkan och andras försök att blanda bort islams illvilliga sidor avslöjas rappt och roligt i Islamophilia. Murray vill inte vi ska vara islamofober naturligtvis men realister.

Använda samma kritiska verktyg mot islam som mot andra religioner och kulturella traditioner. Först då blir islam respekterat. Annars blir denna världsreligion bara hotfull och ger upphov till en västerländsk underfallenhet och överdrivna dyrkan, islamofilin.

Vill du veta mer om Douglas Murray, lyssna på hans debatter på You Tube och hans arbete vid tankesmedjan Henry Jackson Society.

Annons

10 reaktioner till “Islamofili – en västerländsk sjuka”

  1. ”Använda samma kritiska verktyg mot islam som mot andra religioner och kulturella traditioner. Först då blir islam respekterat.”
    Nej. Med alla korten på bordet kan islam aldrig bli respekterat av moderna, civiliserade människor. Islams framgångar bygger på lögner, undanhållande av fakta, samt hot och våld.

    1. Jag håller med dig Erik. Att få folk att idag respektera islam i Europa är ungefär som att få folk att respektera den kristna extrema inkvisitionen.

      Islam kan endast respekteras i islamistiska länder av de kulturellt/religiöst intresserade individer som åka dit, bo där och uppleva den bokstavstroende extrema sekten islam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s