Manliga sakfrågor

Man kan förklara Sverigedemokraternas framgångar genom partiets val att renodla invandringsfrågan men i längden krävs intresse för nya frågor, förutom kriminalitet och pensioner. Det har ledningen nu förstått och siktat in sig på kvinnliga anställda i den offentliga sektorn. Man har lanserat krav på heltid för offentliganställda, bättre villkor för äldreomsorgen och andra krav som direkt berör offentliganställda kvinnor och välfärdfrågor där kvinnor dominerar. Visserligen finns värderingsfrågor kvar, som kritik av feminism och sänkt abortgräns (se DN) men fler sakfrågor har lagts till speciellt för kvinnor

Vad gäller de manliga bastionerna inom bygg-, industri- och transportsektorerna har det arbetarvänliga partiet inte ännu levt upp till sin roll som andra största parti på 18 % inom LO- kollektivet. De frågor som handlar om värderingar, invandring och brott i synnerhet, kan möjligen drabba de arbetarfamiljer som bor i utsatta områden mer, men vad gäller arbetslivet där män jobbar så har Sverigedemokraterna hittills legat ganska lågt även om Mattias Karlsson hörs.

Ledarskribenten Marika Formgren skrev i Mariestadstidningen 19 nov 2013 och frågan är om så mycket skett sedan dess:

”Det kan med fog antas att det är fler manliga, lågutbildade LO-medlemmar än storstadselitmedlemmar som bor i segregerade bostadsområden med hög andel invandrare. Det är också troligt att manliga, lågutbildade LO-medlemmar generellt har mindre ekonomiska marginaler än storstadseliten, och därför oroar sig mer över invandringens ekonomiska effekter på välfärden. Storstadseliten kanske är mer tolerant för att den bor långt från problemområdena och har tillräckligt mycket pengar för att klara en eventuell försämring av välfärden.”

Men manliga arbetare gör mer än bor. De arbetar också och det för låga löner. Dags att kliva ut på byggena och fabrikerna, gubbar i SD om ni vill ha mer än 12,9% i nästa val.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s