Indisk kamp mot korruptionen med fasta

Idag gick jag till den stora demonstrationen mot korruption i centrala New Delhi. Aktivisten Anna Hazare har slagits mot regeringen i veckor nu och haktats i omgangar men inte givit upp. Hans lagforslag innebar att alla tjansteman inkl riksdagsman och regeringsledamoter inkl preminarministern ska kunna atalas for korruption, nogot som idag ar svart pga deras immunitetsskydd. Han vill infora  Jan Lokpal Bill (Citizens’ ”Ombudsman”, den svenska beteckningen anvands i hela varlden!)

Anna Hazare lag pa en brits  i den gula byggnaden ovan medan 1000tals satt runt om och hade trevligt. Folk strommade till och pa eftermiddagen var 100 000tals demonstranter dar.Tal och sang avbrot varann, mat och dryck delades ut gratis och stamningen lag pa topp. Mera folkfest an politik, mera Woodstock an Norra Bantorget. Valorganiserat och trevligt med mojligheter att ordna egna demonstrationer i landet och att donera pengar, som jag.

Kampen med fasta och offentliga massdemonstrationer ska fortsatta till sista augusti 2011. Far inte Anna Hazare igenom sitt forslag kommer han stalla till med ett helvete i hela Indien sager han. En fd chauffor, 70 ar, som jamfors med Gandhi forstas dar han ligger pa en  brits och fastar. Sedan  19 aug har han inte atit nagot och har darmed tagit upp samma metod som forebilden Mahatma, den Stora Anden. Skrivet pa min huvudbonad (sk Nehru cap) star det Me Anna hu! Jag ar Anna. Vi ar Anna ! Jai Hind !!

Uppdatering via Voltaires blog 25 aug 2011

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s