Breiviks terror på Utøya 2011 och islamkritikern Fjordman

Foto: Steen Raaschou, redaktör för www.snaphanen.dk

Den 22 juli 2021 är det tio år sedan Anders Behring Breivik mördade unga norska socialdemokrater på ön Utøya efter att ha sprängt inne vid regeringskvarteren i Oslo. Vi kan räkna med många vinklade och undermåliga minnesprogram och att vänsterpartisten Ali Esbati får inte bara tala i SvD. Sveriges Radio har redan vevat igång tre avsnitt från den norska statsradion.

För att balansera den rådande ovederhäftiga synen på islam- och invandringskritiker, som förstärktes av massakern i Norge, ska jag lägga upp länkar till en norrman som var berörd genom att Breivik läste hans inlägg men inte inblandad, Peder Fjordman Jensen.

Jag har träffat honom flyktigt i Köpenhamn och vet att han tillhör de sakliga islamkritikerna som Douglas Murray, Hans Rustad, Lars Hedegaard,  Hege Storhaug, Bruce Bawer, Mark Steyn, Ayaan Hirsi Ali, Daniel Pipes, Robert Spencer m fl.

The Fjordman Files

Julia Ceasars recension av hans bok Vitne til vanvid

Min recension (och om Tommy Robinson)

Min översikt av terrordåden och norsk kulturkamp

Julia Ceasar om stigmatiseringen av Fjordman

Document.no nyutgåva av Fjordmans bok

Document.nos intervju med Fjordman

Ronie Berggrens genomgång av Fjordmans fall

Ronies text är den mest aktuella och är en bra ingång till Fjordman  och den nödvändiga kritiken av islam och invandringen. Det finns ingen annan väg än att fortsätta att studera, skriva, debattera och tala om vad som sker i västvärldens möte med islam. Ta tioårsminnet som ett lärotillfälle. Ett fruktansvärt sådant.

Annons

2 reaktioner till “Breiviks terror på Utøya 2011 och islamkritikern Fjordman”

  1. Sitter och funderar på begreppet ”sakliga islamkritikerna”. Vad står det för och vad fyller det för funktion? Allt som visar att historien inte har en förutbestämd riktning utan går att påverka stärker moralen?
    MEN, den maktägande eliten hetsar vidare mot fullständigt bagatellartade ”förseelser”. Och de har förstås en hel armé svurna yttrandefrihetsfiender med sig i opinionen. Och märk väl att detta i stor utsträckning rör sig om ”vit” välbärgad medelklass som inte skulle stå ut en vecka med sina grannar om de tvingades bosätta sig på en gata i Rosengård eller Bergsjön tillsammans med svarta, araber och utslagna. Men de älskar vackra tomma fraser och sin inbillade godhet. De tjänar de globalistiska profitörerna utan ett ögonblicks tvekan och upprepar överhetens kommandon som papegojor. Sverige håller på att bli outhärdligt och ett fullständigt vidrigt land att leva i. Ingen av mina vänner över femtio bor längre kvar i Sverige. Själv nyligen utflyttad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s