En skriftställares dagbok: 17-10-2020

 

17 okt, 2020

För att få ur mig tankar om vad jag läst och upplevt, tänkt och tyckt, kommer jag regelbundet skriva under denna rubrik. Det blir inte dagsaktuella kommentarer om politik utan mer om filosofi, litteratur och historia.

Titeln är tagen från Fjodor Dostojevskijs dagbok från 1870-talet där han resonerade fritt om politik och religion utifrån Ryssland.  Där finns massor att ösa ur liksom i Thomas Manns uppföljare En opolitisk mans betraktelser nu finns på svenska. Jag  gör inte anspråk att nå upp till deras nivå, men kommer kanske hämta inspiration därifrån.

Vinjettbilden ovan kommer från fotografen Niklas Palmklints projekt Ordet är fritt där han filmade personer när de berättade om sitt favoritord. Mitt var förvisso. 

Håll till godo och på gensyn.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s