Greve Jan af Sjunnesson, Ladonien

Mitt adelsbrev för grevskap i Ladonien
Mitt adelsbrev för grevskap i Ladonien


Min ansökan för att upptas i Ladonien som greve har beviljats av statssekreterare Lars Vilks* å den 9e denna månad, anno 2016. Det är en ynnest för mig att få delta i nationsbygget vid Klippans kust i nordvästra Skåne, för vilket jag är stolt och tillika tacksam**.

Et in Ladonia ego***

Jan af**** Sjunnesson, greve

 

Noter:

www.vilks.net

** medborgarskapet är gratis men för adelskap tillkommer en avgift, precis som när Gustav IV Adolf och andra kungar försökte sälja adelsbrev.

*** en parafras på barockmålaren Nicolas Poussin målning och förekommer i böcker  av Goethe, Nietzsche, Waugh  m fl.

**** af förekommer i Ladonias Adelskalender vid vissa grevnamn, men inte i mitt adelsbrev. Men eftersom kalendern är ett virtuellt internetdokument väljer jag att följa samma ortografi i detta internetdokument.

Annons

3 reaktioner till “Greve Jan af Sjunnesson, Ladonien”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s