Första inlägg i Expressen och Aftonbladet

AB

29 juli 2015 när Pride Järva gick av stapeln fick jag in ett inlägg i Aftonbladet. Visserligen kallades jag och Mats Dagerlind för ”knäppisar” samtidigt i bladets ledare , men det får ändå ses som en medieframgång.

Veckan innan tog Expressen in mitt och Mats inlägg, vilket fick Henrik Johansson från InteRasistMen att gå i taket. Expressens redaktör Karin Olssonn beskrev att vi med vårt inlägg och Pride Järva spred ”idiotier”, men att vi fick komma till tals ändå.

Pride marschen avlöpte väl för vår del, men de sk ”anti-rasistiska” motdemonstranterna råkade ut för både misshandel och hets mot folkgrupp, berättar polis på plats, något som inte uppmärksammats alls i pressens rapportering.

4 reaktioner till “Första inlägg i Expressen och Aftonbladet”

  1. Denna prideparad var ett genidrag! När ni gick först och höll varandra i hand (du målad och excentriskt klädd) var det dessutom en uppercut till den fånigt överspända original-prideparaden. Du är fantastisk!

  2. Mycket bra initiativ från din sida! Hoppas på fler sådana!

    Jag försökte i början av 00-talet få till demonstrationer mot antisemitism i Rosengård men fick inget gehör. Från judiska församlingens håll ville man ”inte provocera” muslimerna genom att hävda sina självklara rättigheter.

    Jag tror knappast jag hade överlevt om jag försökt demonstrera ensam i Rosengård – ens på den tiden då det ändå var bättre än nu.

    Men situationen för Sveriges judar hade kanske varit betydligt bättre om jag hade fått gehör och manifestationer genomförts i våra ”färgrika” mångkulturområden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s