Mina artiklar i Avpixlat

Jag har börjat skriva för Avpixlat, en nättidning som utvecklar folkbildningen och den svenska demokratin enligt min analys.

Bokrecension av Trykkefrihedsselskabets 10 års antologi, 7 april 2015. Se även denna recension från 2013 av bok från danska TFS

Krönika om sjukdomen islamofobi 6 april, 2015

Referat från Mattias Karlssons föredrag i Uppsala 2 april, 2015

Krönika om Jimmie Åkessons återkomst, 24 mars, 2015.

Rapport från danska Tryckfrihetssällskapet, 14 mars, 2015

 

Presentation på Avpixlat

5 reaktioner till “Mina artiklar i Avpixlat”

 1. Jag ställer mig tveksam till att du de facto granskat den nättidning som du anser ”utvecklar den svenska demokratin”. Föregångaren till Avpixlat, Politiskt Inkorrekt, var en demokratisk, folkbildande nättidning befolkad av ytterst intelligenta skribenter som aktivt granskade och avslöjade makten, d.v.s. samtliga partier, medier etc. Tyvärr är Avpixlat ett rent partiorgan, en hejarklack, till sverigedemokraterna och Israel, och skribenterna saknar helt förmågan till självkritik. Allt som kan betraktas som negativt om sverigedemokraterna underlåter man att kommentera eller debattera, det undertrycks helt enkelt. Sakliga och kritiska kommentarer om sverigedemokraterna eller Israel raderas omedelbart. Det är löjligt hur uppenbart det är att man agerar på precis samma sätt som mainstreammedia.

  1. Hmmm, håller inte med. Jag har uttryckt mina farhågor och (negativa) tankar om SD ett flertalet gånger i både kommentarer och via en publicerad insändare.

   Jag vill ju skriva att ”det beror nog på vilket underlag man presenterar och hur man gör det”, men du anser säkert inte det stämma med din bild av det. Jag har likväl inte stött på några problem som du nämner då jag är kritisk.

   Klart siten är sjukt nyanserad. De har själva gått ut med att de är pro-SD just pga. det dels inte finns något annat alternativ att vara för. Säger sig själv. Skulle MP göra en helomvändning och vara 100% emot migrationspolitiken som den ser ut idag (inkl. resten av politiken), skulle Avpixlat nog se anorlunda ut.

   Jag ser det som ett komplement till mainstreammedia, då det gång på gång (och förvånansvärt många gånger) kommer upp intressant och vital fakta på Avpixlat som är (eller borde vara) avgörande för nyhetsmedia i stort. Att Jan nu skriver även där, ser jag som ett ypperligt tillfälle att ”rätta till” de ev. fel som du påstår dig uppleva på siten. Varför inte välkomna honom fullt ut där?

   Tycka vad man vill om Avpixlat, Jan’s texter blir inte mindre värda för att de publiceras där….

   1. Instämmer om APs fördelar. Ser inget större problem med överdriven SD lojalitet. Oberoende Sverigedemokratisk låter bra.

  2. Visst är AP pro-SD, inget snack om saken. Partiorgan är det dock definitivt inte. När Mattias Karlsson betedde sig som en stövel och vände sig till vänsterfascisterna på Expo för att skaffa smuts att använda mot interna motståndare, så gick Mats D. snabbt ut och fördömde tilltaget som det både korkade och slemmiga tilltag det var. Ett partiorgan hade letat skäl att ursäkta Karlssons snedsteg. Till exempel.

   Men framför allt är det en möjlighet för vanligt folk att dryfta sådant som förtigs eller förvrängs i vanlig nyhetsrapportering tack vare de kompletterande fakta som gers samt den öppna kommentarsfunktionen.

   Visst är en del artiklar hätskt skrivna och skribentens bias lyser igenom med all önskvärd tydlighet. Ja, det är nästan som när Nyheter24 (”Rasistledaren om rasisterna i rasistpartiet”) och andra skriver om SD! Men grundfaktum kvarstår: Avpixlat hade inte funnits om vanliga media skött sitt jobb, precis som SD hade varit ett litet marginalparti om de övriga partierna tagit sitt ansvar i migrationsfrågan. Som det är nu tillåts SD ha monopol på sunt bondförnuft, och så länge de övriga partierna låter status quo fortgå så kommer även SDs stöd — och APs läskrets — att öka obehindrat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s