En flykting berättar sanningar

zulfali

Afghanen Zulmay Afzali har skrivit två böcker om sin flykt till Sverige, En flykting korsar ditt spår och Hederlighetens pris (båda på Mummelförlaget, 2013 och 2014). Han var anställd av regeringen i Kabul för att bekämpa narkotikasmuggling, men tvingades fly. Han blev känd genom krönikan ”Svenskarna är inte rasister” i Svenska Dagbladet i januari 2014.

Där berättar han om de otroligt hjälpsamma handläggarna på Migrationsverket, kommunen, Arbetsförmedlingen, men också hur svenskarna beskylls för rasism av illvilliga och lögnaktiga asylsökande och invandrare. Men det är inte svenskarna som är rasister, tvärtom, skrev han i SvD krönikan:

”Däremot är det tyvärr flera av mina landsmän och andra som invandrat som bär hat och förakt i sina hjärtan mot svenskar och som inte vill anpassa sig och integreras i det land som gett dem möjligheter. Om de får sina pengar från Socialbyrån en dag för sent kallar de det rasism. När busschauffören ber dem visa sina biljetter är han rasist. Om läkaren inte ger dem de mediciner de vill ha så är läkaren rasist. Och så vidare. Den svenska asylhanteringen måste bli strikt, tydlig och rättssäker och svenskarna bör inte acceptera att lättvindigt kallas rasister. Annars blir de gisslan i sitt eget land och föraktet för dem riskerar att växa hos de asylinvandrade. De flesta är från sina hemländer vana vid att myndighetspersoner och lärare är auktoriteter, inte närmast självutplånande, vilket många av oss ofta möter här.

Den svenska vänligheten, sådan den uttrycks i systemen kring asylhanteringen och integrationen av människor som beviljats asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, gör många nyanlända förvirrade och skapar en dålig grund att bygga ömsesidig tillit och respekt på.”

På grund av denna kritiska text om invandrare fick Zulmay Afzali en spottloska i ansiktet av en irakier när han handlade matvaror i butik. Irakiern skällde och skrek att Afzalis mor var en hora.

Han avslutar sin senaste bok om hederlighetens pris med en uppgiven suck:

”Mina principer och värderingar har gjort att mitt liv i Sverige blivit en utmaning. Jag vet inte hur länge till jag orkar kämpa för vad jag tror att rätt och sant. Att göra det är inte – och kommer aldrig att bli – lätt”

Annons

4 reaktioner till “En flykting berättar sanningar”

   1. Det var menat med djupaste respekt. Jag anser vidare att det är djupt respektfullt att upplysa om vad ex. Ayaan Hirsi Ali och Salman Rushdie genomgått p.g.a. islam och deras välgrundade religionskritik.

    Det kan i själva verket visa sig vara essentiellt för Sveriges och den västliga civilisationens överlevnad att vi respektfullt trycker på alla människor i vår civilisation till respekt för framtidens generationer, vilket vi båda tidigare har varit inne på i våra egna populationsanalyser.

    Det är naturligtvis även intressant för de som fortfarande 2017 propsar att leva kvar på medeltiden att veta vad exakt ”islam” och ”muslim” innebär definitionsmässigt och uppmanar moderna människor, likt afghanen Zulmay Afzali (som helt tydligt är emot medeltida föreställningar) att begå apostasi som ett gott föredöme på samma vis som varje kristen eller jude bör överväga någon form av apostasi från sina dogmatiska religioner.

    Lite djävla ryggrad är det jag efterfrågar från religiösa att se sanningen i vitögat, med all respekt. Verkligheten och sanningen vill inte skada, enbart hjälpa. Meditera modigt likt Jesus och Tomas tvivlaren på den saken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s