Redaktionella stuprör på SvD ?

 

Idag skriver kulturredaktionens Adam Svanell apropå SRs beslut att inte ha med radioprofilen Soran Ismail att det är ”föredömligt” att kalla någon som hävdar att invandrare är mer brottsliga än andra invånare för främlingsfientlig,

”När skåningen Pajen Paajanen hävdar att invandrare är mer benägna än andra att begå brott säger Mosesson rakt ut: Men det är väl främlingsfientligt om något?’ , Det är ett föredömligt förhållningssätt.”

Men 2011 skrev ledarredaktionens Per Gudmundson, med stöd i Brottsförebyggande Rådets statistik,
”Den senaste svenska mätningen gav vid handen att överrepresentationen i registrerad brottslighet för utrikes födda var 2,5. Ännu högre när det gäller grövre brott”.

Hur hänger detta ihop ? Är Per Gudmundson och BRÅ främlingsfientliga eller har Adam Svanell inte ordning på fakta i saken? Redaktionella stuprör?

Annons

2 reaktioner till “Redaktionella stuprör på SvD ?”

 1. Adam har inte riktigt förstått att almanackan gäller:
  DET ÄR VALÅR JUST I ÅR……och då kan man inte vara lika PK som vanligt.
  Ett valår måste innehålla lite bröd för “det fattiga folket” dvs de som lider av “främlingsfientlighet” .
  Har inte hela redaktionen informerats?

 2. Om vi skall vara ärliga: Statistiken säger oss att invandrarebrottsligheten är knutet till kulturella problem. Det som glöms bort är att asiater begår färre brott än svenskar i snitt.
  Detta är väldigt intressant eftersom det dödar myten om “utanförskap”, “strukturell rasism” och allt annat löjligt som media/politiker påstår.
  Det är kulturellt. Kultur bygger på genetiska föresättningar. Nomad kulturer har mycket högre testosteron i snitt än andra. Asiater har under svenskt snitt i testosteron. Man ser en tydlig linje över hur samhällen utvecklats i detta.
  Man kan även dra längre slutsatser. De länderna med hög IQ är de som har bäst levnads förhållanden. Igen så påverkas kulturen av detta.
  Direkt när vi erkänt att människor är olika beroende på förutsättningar så kan man göra något åt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s