Palmemördarens nätverk i ny dokumentärroman

2020-04-17-Bok

I veckan kommer Palmeutredningen presentera sitt slutbesked. Jag  läste ut Den sakkunnige av pseudonymen Carl Berg förra veckan, en tunn sak jämfört med utredningens enorma material.

Boken bygger på källor från en eller flera inom svensk säkerhetstjänst. Mordet på Olof Palme 1986 är inte huvudtemat men förekommer.  Dådet är ett av flera utomrättsliga avrättningar som Sverige varit ansvariga för alltsedan andra världskriget. Allt för att skydda landets suveränitet och vår vapenexport.

Mord har begåtts på politiskt aktiva och våldsamma utlänningar i Sverige, som organiserat motstånd mot sina regimer, t ex kroatiska fascister vid flygkapningen 1973 i Malmö och Sadaam Husseins knektar som verkat bland irakiska flyktingar här.

Den sakkunnige höga tjänstemannen (ibland vid UD, ibland vid hemliga företag, men mest vid IB/KSI) har verkat under Mäster Olof (Palme), Carl Bildt, Tage Erlander, Torbjörn Fälldin – alltid korrekt men med svensk underrättelsetjänst och vår säkerhet som prioritet.

Spår till Sydafrika, till högerextrema polisgrupper och fascistlutande militärer och företagsledare leder fram till det olösta mordet den 28 februari, 1986. Ingen gärningsman pekas ut. Så fungerar inte de mord som görs i den djupa statens namn.

Istället ges otydliga order från ledande i dessa dolda nätverk om att Palme måste elimineras, men ingen säger hur. Han mördades professionellt, lika yrkesmässigt som de övriga. Den sakkunnige verkar ha känt till att något skulle ske men ville inte veta mer. Bara verkställa.

Boken finns som ljudbok, ebok och i tryck. Recension i Nyhetsbyrån.

 

 

 

 

Annons

3 reaktioner till “Palmemördarens nätverk i ny dokumentärroman”

  1. Sverige är ett rasistiskt, anti-Semit och terrorland orsakat av landets slav och människohandeln med blandningen av politiska flyktingar, enligt Genève Konventionens bedömning året 1951 med lyckosökare , kriminella agents och spionorganisationernas enorma skaror av angivare i främmande makters tjänster i skuggan av landsförräderiet och flyktingspionaget effekter , enligt Barcelona avtalet året 1975 anordnats av den socialliberala världsordningens förespråkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s