Katerina Janouch om vardagsjournalistik

Nyfiken på hur Katerina Janouch ser på de vardagsberättelser hon publicerar på Katerina Magasin ringde jag upp henne för ett samtal. Hon berättade om den vanmakt vanligt folk känner och hur hon vill skildra deras verklighet, något som traditionella medier inte vill.

Hon berättade också om sina resor runt i landet till mindre orter där hon fått fatt i folk som inte fått sina lokala medier att ta upp kontroversiella händelser och otäcka utvecklingstendenser. Utsatta arga kvinnor och flickor behöver höras mycket mer anser hon.
”Svenneblattar”, de invandrare som kommit sedan 1970-talet (som hon själv 1974) och fram till 1990-talet, har lättast att prata. De behöver inte visa upp en glättig bild av mångkulturen som ängsliga svenskar.

Tack för samtalet och hoppas att våra kollegor ute på redaktionerna tar efter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s