Inlägg i Expressen om vänlighet mot främlingar

image

Jag skriver på Expressen Debatt om mina erfarenheter av att ha inneboende från Afghanistan. Vi var fyra män i en 2a och obekanta för varandra. Salle berättar om vårt tillfälliga samboende och kritiken mot mig.

I Avpixlat har mitt inlägg fått både ros och ris.

Med tanke på mitt internationella liv var det inget särskilt. Jag ser i ett perspektiv utlänningar som mer normala än svenskar. Folk är ungefär likadana utomlands som här.

Patrik Engellau har liknande inställning, se Det Goda Samhället

image

8 reaktioner till “Inlägg i Expressen om vänlighet mot främlingar”

 1. Din position påminner väldigt mycket om Johan Westerholm och Patrik Englaus. Ni är systempatrioter. Till ett socialistiskt system.

 2. Tack för svaret!

  Nej, du skrev en artikel där du yvdes för att du hyrt ett rum till utlänningar. Som dessutom verkade hålla på att trixa med PUT och IDhandlingar, någonting som du ursäktade och normaliserade i din artikel. Vidare, återigen, det du skrev om smuts och mat, det är som en karbonkopia av Mona Sahlins kommentar om ”svenskar har ingen kultur”.

  Invandrargrupper har konservativa stridbara kulturer. Vad de inte har är vikänsla med någon utanför gruppen. Att de har stridbara kulturer gynnar oss svenskar exakt hurdå? Att vi blir undanträngda snabbare?

  Anhöriginvandring. Så, invandring handlar bara om ekonomism enligt dig? Vi svenskar har inget existensberättigande?

  Alltså, jag vet inte om du förstår det här. Men du är så fullständigt stöpt i exakt den politiska ideologi som vi nu börjar se de fulla katastrofala konserkvenserna av. Och du har märkligt nog inte den blekaste aning om vad konservatism innebär. Det framgår så tydligt både från din artikel och ännu mer från ditt svar. Du är helt enkelt socialist ut i fingerspetsarna. Du tycks tro att det går att lösa det som har hänt genom att skruva litet på reglagen inom vänsterliberalismen. Hur kommer det sig att du lägger ned sådana ansträngningar på invandringspolitik och sånt när du inte tycks ha en aning om själva vidden av det paradigmskifte vi just nu genomgår? Det är häpnadsväckande.

 3. I artikeln så kör du det vanliga vänsterliberala antisvenska perspektivet med svenskar dåliga, invandrare bra:
  Svenskar smutsiga, invandrare renliga.
  Svenskar har ingen matkultur, invandrare har en rik och sofistikerad matkultur.

  Vidare försöker du normalisera
  ”..skötte sitt arbete som han använde för att få uppehållstillstånd när asylskäl och pass trasslat.”
  Vilket alltså låter som precis den sorts fuffens som regimkritiker kritiserar.

  Vidare skriver du:
  ”Jag tillhör dem som vill öppna mitt hjärta och min bostad för dem jag själv väljer att ta hit.”
  Så, alla medborgare skall själva välja att ta hit vem de vill? Vad blir det då kvar av ett land? Du är åtminstone löst knuten till SD som vill försöka låtsas fram en ”nationalstat” utan etnisk nation, alltså, alla ska samlas runt en ”svenskhet” som definieras av SD. Det är i själva verket SDs huvudprojekt. Och hur orealistiskt det än är, om alla medborgare DESSUTOM, skall få ta in utlänningar som de själva väljer? Såsom din anhöriginvandrade hustru? (eller före detta? märkte inte henne i lägenheten)
  Vad blir det då kvar? Dörrarna lika öppna som den mest öppenhjärtige medborgaren och ingenting att samlas runt än litet SD plakatpolitik. Och SDs politik kan ju som bekant ändras i ett huj.

  Det är ju tråkigt att skärskåda en debattörs privatliv. Men när du själv gör det till ett argument i expressen, vad annat kan man göra? VAD STÅR NI FÖR? Har ni några lojaliteter överhuvudtaget? Står ni för någonting överhuvudtaget? Om man kokar ner din politiska position, hur skiljer den sig från precis exakt den position som lägger landet i grus och ruiner och hotar svenskarnas existens som folk? Hur tror du att du kan stoppa en utveckling skapad av vänsterliberalism med mer vänsterliberalism? Blir inte ditt förhållande till vänsterliberalismen identiskt med kommunisternas förhållande till stalinism/leninism/xxx? Maoisten: ”stalinisterna var kommunister på fel sätt, jag är kommunist på rätt sätt”.

  1. Många missförstånd här. Jag hyrde ut ett rum till en okänd person som råkade vara utlänning, inget särskilt med det om inte jag ständigt anklagas för att vara kritisk mot utlänningar pga min inställning till svenska invandringpolitik.

   Ang vänsterliberalism – utlänningar är ofta mer konservativa än svenskar vilket jag tycker är bra. Därför att invandrare en given målgrupp för SD och kanske KD.

   Anhöringinvandring – ja om man skriver under att man tar ansvar för och försörjer en utlänning, vilket jag gjorde en gång, så ska man få ta hit vem som helst. I princip. Migrationverketet och ambassaden var noggranna 2004 då jag var ansvarig för en anhörig.

   SD – jag förstår faktiskt inte vad kommentaren om SD består i. SD är det enda vettiga alternativet i svensk politik och har en skarp migrationspolitik. Den har aldrig testats förrän denna höst till 20 %. Återkom när SDs politik slår igen fullt, 2018, antingen av andra partier eller av SD – verkligheten går inte att prata bort vilket de övr partierna försökt tills förra månaden.

 4. Jättebra! Trycker på om att få böcker av dig inlästa som talbok…. Allt tar sin tid…hälsning Henry Larsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s