ISIS och islamism i Sverige och Europa

ISIS

En person som kallas Sheikh Achmed intervjuas av en korrekt arabisk programledare. Achmed är bosatt i Sverige, ett land han vill göra muslimskt, med våld om så krävs. Han hyllar ISIS och våld, men blir emotsagd av programledaren vid tv-kanalen Al-Hayat.

Här är klippet, ISIS i Sverige med svensk översättning.

Här är en ordagrann översättning från arabiska, ISIS i Sverige

Mer om ISIS och islamism i Europa:

Demonstration för ISIS i Holland, slagsmål mellan ISIS supporters och kurder i Tyskland, svensk fd socialdemokrat flaggar för ISIS på sin FB sida, TV4 inslag, ISIS propagandacentral i Malmö och det islamistiska partiet Hizb ut-tharir i Sverige. Kommentar från journalisten Gunnar Sandelin och terrorexperten Magnus Norell på bloggen www.morklaggning.wordpress.com och från Ilan Sadé.

***

Varför man bör oroa sig om mellan 15 och 25 % enligt västerländska säkerhetstjänster och opinionsundersökningar av världens 1, 2 miljarder muslimer är vad som betecknas fredliga eller våldsamma islamister framgår av denna video, Brigitte Gabriel at Benghazi hearings. Den amerikanska utredaren Brigitte Gabriel besvarar en fråga från publiken om varför muslimer skildras som så våldsamma i medier. En utförligt svar ges som kan ses här.

20 % av 1,2 miljarder blir 240 miljoner. Av dem kanske bara några realiserar sina planer men det är alldeles för många. Fler moderata muslimer behöver göra som programledaren i Al-Hayat tv, konfrontera våldsretoriken och predika frihet och tolerans.

Flygblad till stöd för ISIS utdelat i London 12 aug 2014:
ISIS london

Flygbladsutdelare i London:

ISIS i lOnd 2

2 reaktioner till “ISIS och islamism i Sverige och Europa”

  1. Ja, även om inte majoriteten är farliga finns all anledning till försiktighet – den lilla procenten/promillen som är farlig blir ju ett stort hot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s