Erik Almqvist och Cecilia Wikström – en jämförelse

Erik Almqvist

Position
Ekon pol talesman för SD, riksdagsman i parti utanför regeringsallians och inte i den organiserade rödgröna oppositionen

Uttalande
Kallade kvinna ”hora” och ”blatte-lover” vid bråk som kvinnan ingrep i

Tillstånd
Berusad och trött

Tid
Sen natt, tidig morgon för 2 år sedan

Plats
McDonalds, Kungsgatan, Stockholm

Media
Smygfilmad. Bevis läckt till Expressen.

Orsak
Attackerad av redlös man som försökt ta Eriks mobil

Bevis
Expressen

Reaktion
Drev med krav på avgång, vilket skedde dagen efter publicering.

Cecilia Wikström

Position
EU parlamentariker, ingår i regeringsalliansen

Uttalande
Kallade politiker från Malta för ”dinosaurie” pga hans värderingar inför hans utfrågning i EU parlamentet. Hans ev utnämning kallas ”stor fet präktig råskandal”

Tillstånd
Nykter. Kan tala på inandning

Tid
Nov 2012. Kontorstid

Plats
TV studio med utfrågare vald av Cecilia W

Media
Cecilia Ws YouTube kanal, visad av SVT.

Orsak
EU Kommissionen har kallat maltesen Tonio Borg för att ersätta Maltas representant

Bevis
SVT

Reaktion
Respekterad och hyllad av 100tals lyssnare enligt hennes egen YouTube kanal

Annons

6 reaktioner till “Erik Almqvist och Cecilia Wikström – en jämförelse”

 1. Kom igen Sjunne – gör en intelligent jämförelse nu utifrån järnrörstillgreppet också! Du sajdar med allt grumligare figurer.

 2. Några skillnader i medias bevakning kanske:

  Exempel 1) Radions P3 hittade på ett citat av Annie Lööf och antydde att det var verkligt; sa att hon skulle ha sagt att det är brottsligt att vara kriminell, eller nåt liknande. Hon sa något annat i ett uttalande om vapenförsäljning i en Lördagsintervju, minns jag.

  Har radions program, med rätt vänsterprogressiva programledare, någon gång drivit med Jonas Sjöstedt eller miljöpartister?

  Exempel 2) En mindre känd moderat (Bölhmark) tror jag twittrade klappturk om Nalin Pekgul, om ett foto där hon applåderade Mona Sahlin. Det var förstås inte bra och måste tolkas som nedsättande pga ursprung, alltså rasism. Det medger jag som moderat.

  Men när Kurdo Baksi nyligen på twitter skrev att Jasenko Selimovic var en svartskalle som FP låtit tala för krav i integrationspolitik reagerade inte media eller någon journalist, trots att Baksi har vänsterfolk som twitterföljare, även journalister. Istället dök det upp en massa vänsterdebattörer på twitter som sa detsamma, att Jasenko endast användes som invandrare (det som kallade husneger förr). En oerhörd nedvärdering av honom pga hans etnicitet, och därmed rasism men nu var de som reagerade mot Böhlmark istället de som gjorde exakt detsamma som honom Kurdo Baksi och hans förtroendekapital ej alls hotat i publika sammanhang, trots att han är mera känd än klappturk-moderaten.

  Exempel 3) En centerpartistisk politiker i Karlskrona sa att somalier kan hämta fikabröd åt chefer.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5343819

  Sådana dumma uttalande sker jämt någonstans, i alla partier (centerpartistens idé, att många somalier kan försörja sig genom enklare arbete, egentligen bra), men journalisters politiska färg gör väl att sannolikhet för publicering av sånt från miljö- och vänsterpartister är nära noll.

 3. Om jag har förstått det rätt så hade Almqvist också under en längre tid levt med dödshot. Vid något tillfälle strax innan det nämnda uppträdet hade han blivit jagad nattetid av två knivbeväpnade förföljare och enbart lyckats rädda sig själv genom att fly i på en restaurang.

  Jag försvarar inte As uttalanden men finner det tråkigt att en utmärkt och lovande ung politiker ska tvingas avgå under drevliknande följder. Och att svensk media driver upp denna icke-händelse säger allt om svenskt debattklimat.

  Vi har minst två islamister i riksdagen, en av dessa sitter i regeringen. Vi har också en statsminister som tycker att våld och hot mot sd-politiker är försvarligt. Men de får sitta kvar.

 4. Almqvist
  Uttalande –> ” antisvensk ” – ” babbe ” – ” liten fitta ” – ” blatte lover ” – ” Skit i den lilla horan ” – ”Det är så roligt att göra så här bara för att jävlas med dem ”
  Ekeroth
  ” Med vår politik blir det inte fler sånna ”
  Tillstånd –> Endast nyktra medborgare som ska vara ansvariga för sina handlingar ? Gäller det även andra sprit – och drogpåverkade ?
  Media
  Polaren Ekeroth (Sd)

 5. Nåja. Till att börja med handlar det väl om mer än enstaka ordval av Erik Almqvist? Det är liksom hela uppträdandet som är allt annat än ok. Redan innan grälet med den berusade mannen (som såvitt jag förstår försökte ta Ekeroths telefon medan denne filmade, inte Almqvists, men det kan jag ha missförstått och det har mindre betydelse för man får ändå inte sno den) så uppträdde han rätt aggressivt och illa och använde mindre väl valda ord mot Soran Ismail. Smygfilmad är en ren lögn skulle jag påstå. Det är hans polare Ekeroth som filmar och Almqvist har själv haft tillgång till filmen eftersom han slängt ut noga valda delar av den tidigare.

  I sammanhanget kan också nämnas att Björn Söder i direktsändning bland annat kallade Mona Sahlin ”en skam för Sverige” (om jag minns ordvalet rätt) på själva valvakan. Det är i så fall mer jämförbart med Wikström, och något drev mot Söder för det uttalandet har jag aldrig sett röken av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s